Moja własna strona na serwerze tnb.pl (ustaw w panelu admina)
Nawigacja
Strona Główna
Artykuły
Download
FAQ
Forum
Linki
Kategorie Newsów
Kontakt
Galeria
Szukaj
Użytkowników Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 970
Najnowszy Użytkownik: lublin
Wiatraki, czyli chleb z trocin, kredy i gipsu
Energię, tak jak i pieczywo, można wyprodukować z różnych surowców - z węgla, z atomu, z gazu, z ropy naftowej; używając słońca, wody i wiatru. Choć akurat ten ostatni sposób jest najdroższy i najgorszy z możliwych, z uwagi na swoją nieprzewidywalność i niesterowalność. Wiatr wieje kiedy chce i jak chce, i z taką siłą, jak chce. To węgiel, ropa naftowa i atom doprowadziły do rewolucji przemysłowej na lądzie i morzu, wypierając chociażby żaglowce z mórz.

Tymczasem, obsesja unijnych biurokratów na punkcie wytwarzania energii z wiatru, porównywalna jest tylko z pomysłem karmienia ludzi pieczywem wyprodukowanym z trocin, kredy i gipsu. Taki chleb kompletnie nie nadaje się do jedzenia, choć po użyciu spulchniaczy, dodatków smakowych, barwników, słodzików i całej chemii zaczynającej się na "E", może nawet wyglądać na pieczywo. Jednak nigdy nie będzie to uczciwy chleb z żyta na zakwasie.

Jak już wiemy, że technicznie da się wyprodukować chleb z trocin, kredy i gipsu, tak jaki i energię z wiatraka, to wyobraźmy sobie, że Komisja Europejska wydaje dyrektywę nakazującą, by udział chleba z trocin, kredy i gipsu w ogólnej produkcji pieczywa, wyprodukowanego najlepiej na niemieckiej licencji, wynosił 15%. Coś to nam przypomina?

Z oczywistych względów nikt takiego badziewia, jak chleb z trocin jeść nie chce, poza osobami pozbawionymi węchu, smaku i rozumu, ale by "zachęcić" społeczeństwo do jedzenia trocin, kredy i gipsu, Unia wprowadza obowiązkowe dotacje do każdego bochenka i bułeczki wyprodukowanej z surowców "naturalnych".

Z takiego obrotu sprawy są oczywiście zadowoleni producenci chleba z trocin, kredy i gipsu, bo państwo dopłaca im do ich produkcji, dzięki czemu zarabiają i tworzą miejsca pracy. Niestety w tym samym czasie, piekarnie produkujące chleb z pszenicy, żyta, owsa czy nawet z gryki, zaczynają mieć kłopoty finansowe, bo trudniej jest im sprzedać swoją produkcję. Muszą obniżać ceny swoich produktów, by w ogóle je sprzedać i spada im rentowność oraz zdolność kredytowa. Ten mechanizm jest szczególnie ważny, gdyż transferuje się w ten sposób środki publiczne z krajów członkowskich do producentów technologii, zapewniając im nienormalną przewagę na rynku i pieniądze na dalszą ekspansję oraz promocję.

Jednak mimo dotowanej ceny, chleb z trocin dalej słabo schodzi z półek, gdyż trudno jeść gąbczastą pulpę, gdy choć raz zaznało się smaku prawdziwego pieczywa. Nasi spece z Unii mają jednak i na to sposób, gdyż wydają przepisy nakazujące, by każdy sklep z pieczywem obowiązkowo musiał kupować określoną ilość chleba z trocin, kredy i gipsu lub sam go produkować. Co więcej, aby wzmocnić sprzedaż, wprowadzono nakaz, by chleb z trocin sprzedawać w pierwszej kolejności i dopiero gdy ono zejdzie, można sprzedawać normalne pieczywo. W efekcie, by kupić zwykły chleb i tak trzeba kupić chleb z trocin, bo inaczej w ogóle nic się nie zje, choć czasami, by w ogóle kupić chleb trzeba czekać wiele dni, bo co prawda normalny chleb jest zawsze dostępny, ale nie można go kupić bez "zdrowego i ekologicznego" chleba z trocin.

Po kilku latach takiej polityki piekarniczej, Komisja Europejska ogłasza wszem i wobec gigantyczny "sukces", w postaci wzrostu sprzedaży chleba z trocin, kredy i gipsu, który jest zawsze tani, smaczny i zdrowy. Aby ten sukces jeszcze wzmocnić, Komisja proponuje, by w kolejnych latach udział "ekologicznego" chleba w ogólnej sprzedaży pieczywa sięgnął aż 27%. Rozpoczęły się wyczerpujące negocjacje państw członkowskich z Komisją i Parlamentem Europejskim, które trwały 3 lata. W ich efekcie zaproponowano nowe cele piekarnicze na poziomie 32% z uwagi na obniżenie kosztów produkcji chleba z trocin. Eurokomisarz El Canis ogłosił światowy sukces negocjacyjny, który umożliwi Unii Europejskiej wykazanie się "ambicją piekarniczą" i zostanie liderem w światowej produkcji chleba z trocin, kredy i gipsu. Jak zaznaczył eurokomisarz, jego cel jest jasny i prosty - 100% produkcji chleba z trocin i całkowity zakaz wypieku pieczywa z mąki, której spożycie okropnie niszczy klimat.

Trwają prace nad światowym porozumieniem ustalającym wielkość produkcji chleba z trocin, kredy i gipsu. Najbliższe negocjacje odbędą się już w grudniu w Katowicach. Tylko ten nieszczęsny prezydent Trump uparł się, że chce jeść codziennie świeży chleb żytni na zakwasie, a nie ten "ekologiczny" z trocin.

Życzymy smacznego!

Redakcja stopwiatrakom.eu
 
Dodane przez prakseda dnia wrze¶nia 16 2018 08:16:29 · 9 Komentarzy · 97 CzytaÅ„ · Drukuj
 
Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Oceny
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych Użytkowników.

Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.

Brak ocen.
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Louisroano
14/10/2017 22:25
Czesc wszystkim mam na imie Kacper 21 lat i jestem z Kolobrzegu. Na serwerze wisze od czasow tak zamieszchlych ze co tu gadac. Jestem milosnikiem cs 1. 6, cs jego, imetina, lola. Zajmuje sie budowanie
LLK
11/02/2011 10:06
GratulujÄ™ strony i oczekujÄ™ aktualizacji. Pozdrawiam LLK
Powered by PHP-Fusion copyright © 2003-2006 by Nick Jones.
Released as free software under the terms of the GNU/GPL license.